De Meerhoutenaar versus de processierups....

Op 26 mei 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

De processierupsen zorgden tijdens de zomer van 2019 voor veel overlast bij onze dorpsgenoten en vooral bij de spelende jeugd. 

 

Onze fractie stelde op de gemeenteraad van 2 september 2019 de onduidelijke communicatie aan de kaak en deed tegelijk ook een aantal voorstellen om de problematiek aan te pakken. 

 

Betere en uniforme communicatie : N-VA Meerhout vroeg het gemeentebestuur om een betere en uniforme communicatie naar de dorpsgenoten over de probleemgebieden en de start van het verdelgen van de nesten. En om naar 2020 een concreet plan uit te werken voor de bestrijding van deze rupsen grondig aan te pakken .

 

N-VA Meerhout stelde voor om de politiecodex aan te passen, zodat in de toekomst kan worden opgetreden tegen eigenaars van besmette bomen, die grenzen aan openbare wegen en ruimtes. Zo kan men de plaag onder controle krijgen.

 

Onze fractie stelde tevens voor te investeren in de aankoop van een zuiger, zodat er in de toekomst sneller kan worden opgetreden en het gemeentepersoneel zelf de nesten kan verwijderen. Zo zijn we niet afhankelijk van het tijdsschema van een professionele verdelger.

 

Onze voorstellen werden helaas weggestemd. Maar vergeten zijn we het niet. 

 

Op de gemeenteraad van 28 mei l.l. hebben we nogmaals geïnformeerd naar deze rupsen en in hoeverre men een plan heeft voor het komende rupsenseizoen. Schepen Hannes verklaarde dat er een plan is opgesteld. Dat men inzet op natuurlijke bestrijding en daarvoor met succes mezennestkastjes heeft gehangen en dat sinds 28 mei een bestrijder begonnen is met het wegbranden van de nesten. 

 

Onze fractie hoopt dat het plan zal werken en zal dit zeker opvolgen evalueren naar de toekomst toe. We houden alvast onze voorstellen in het achterhoofd…..

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is