Rechtzetting artikel Infoblad mei 2020

Op 30 mei 2020

 

U heeft het ongetwijfeld in uw bus gevonden, de laatste editie van ons infoblad.

Helaas moesten we vaststellen dat er een fout is ingeslopen. We zetten dit graag even recht!

N-VA Meerhout heeft een aantal voorstellen gelanceerd, hoe wij de post corona tijd in ons dorp willen aanpakken.

De beknopte info kon je terugvinden in ons infoblad en daar staat in de infografiek een verkeerde afbeelding met tekst erbij ivm de belasting op motoren.

Daarom zetten we onze voorstellen nog eens op een rijtje met de aangepaste afbeelding.

Allen samen tegen Corona, ook in Meerhout!

 

Iedereen helpt mee, alleen samen kunnen we de coronacrisis overwinnen de federale en Vlaamse overheid namen al tal van maatregelen en dat is top!

N-VA Meerhout vraagt een bijkomende inspanning van onze gemeente en stelt daarom volgende maatregelen voor:

 

Gemeenteretributie voor diensten voor individueel bezoldigd personenvervoer te halveren voor het aanslagjaar 2020.

In deze coronatijden wordt er zo goed als geen gebruik Allen samen tegen corona, ook in gemaakt van betaald personenvervoer. Ook al kan dit worden uitgevoerd met respect van de social distance maatregel.

Maar de klanten die hiervan gebruik maken doen dit merendeels om een horecagelegenheid of evenement te bezoeken of om naar en van de luchthaven of stations te worden gebracht. Met de maatregelen die momenteel van toepassing zijn op de niet essentiële verplaatsingen, vallen deze passagiers weg. Daarom vragen wij een tegemoetkoming aan deze kleine zelfstandigen.

 

De belasting op motoren voor de door de coronamaatregelen getroffen bedrijven te kwijten voor de volledige periode van inactiviteit.

We vragen een uitzondering ivm de berekening van deze retributie. Het betreft hier een uitzonderlijke situatie voor de bedrijven en vragen hiermee rekening te houden en de berekening zodanig aan te passen zodat deze vermindering in gaat vanaf de eerste dag van inactiviteit.

Wij vragen tevens de ondernemers binnen onze gemeente te informeren over de te volgen procedure en tijdspanne om deze vermindering aan te vragen.

 

Belastingen op terrassen

1 van de zwaarst en langdurende getroffen sectoren zal ongetwijfeld de horeca zijn.

Om deze ondernemers niet nog extra te belasten, stellen we voor de belastingen op

terrassen voor het jaar 2020 niet te innen om zo een steuntje in de rug te geven.

 

Het oprichten van een verenigingsfonds.

Zo kunnen verenigingen wiens activiteit niet kon doorgaan, een compensatie vragen van max 100€ bij verlies van bewezen gemaakte kosten.bv eetfestijnen....

 

Het uitgeven door de gemeente van een “steun de lokale kleine ondernemersbon”.

Deze bon vertegenwoordigd een waarde van 25 € die elke bewoner van Meerhout krijgt en kan spenderen bij lokale kleine middenstanders.

 

Het in kaart brengen van kwetsbare groepen

Virologen voorspellen een tweede golf van covid en sluiten niet uit dat ook in de toekomst meerdere pandemieën zullen plaatsvinden. Daarom vraagt onze fractie een crisisdraaiboek uit te werken voor dergelijke situaties. Het oplijsten van kwetsbare groepen in onze gemeente, zodat zij een betere opvolging/begeleiding kunnen krijgen. We denken hierbij aan oudere alleenstaande dorpsbewoners, gezinnen in kansarmoede, sociaal geïsoleerde personen, gezinnen die gekend zijn bij de politie voor huiselijk geweld. Niet iedereen is gekend bij onze sociale diensten.

 

N-VA Meerhout vraagt om het welzijn van onze inwoners niet uit het oog te verliezen en dan vooral die van de meest kwetsbare groepen uit ons dorp. Daarom zou het nuttig zijn dat medewerkers van de gemeente op regelmatige basis contact opnemen met 80-plussers en kwetsbare gezinnen. Wij ondersteunen ook de vraag om een verdeling van mondmaskers aan de Meerhoutenaars

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is